Sous vide

Sous Vide – tai pažangiausios pasaulio virtuvės flagmanas, žavintis viso pasaulio maisto mylėtojus ir profesionalus nuostabia tekstūra, išskirtiniu skoniu ir nuostabiais aromatais.

Tai iš esmės revoliucinis atradimas kiekvienam virtuvės šefui!

Sous-vide (prancūzų kalba reiškia – vakume) technologija – nauja, tačiau sparčiai populiarėjanti maisto ruošimo metodika, paremta gaminimu vakume daug žemesnėje nei įprasta temperatūroje. Toks maisto ruošimo būdas vis plačiau naudojamas garsiausiuose pasaulio restoranuose, jau taikomas ir Lietuvoje, o vystantis technologijoms, pamažu tampa prieinamas ir namų virtuvėse.

Pagrindiniai sous-vide technologijos ypatumai:

* Išlieka natūralus produkto skonis bei maistingosios medžiagos
* Gaminant nepakinta produkto spalva
* Produktas išlieka sultingas
* Ilgesnis produkto galiojimo laikas

Produktas kartu su prieskoniais dedamas į specialų plastikinį maišelį, iš kurio pašalinamas oras, o maišelis užlydomas. Maišelis su produktu nardinams į vonelę  ar puodą su vandeniu, kuriame tikslią temperatūrą palaiko cirkuliatorius. Temperatūra produkto viduje susilygina su vandens temperatūra.Tokiu būdu gaminamas produktas neperkaista,  jo viduje išlieka visos maistingosios savybės, natūralus skonis ir aromatas.

Šis ruošimo būdas ypač tinka gaminant mėsą. Net ir ne pačios aukščiausios kokybės mėsa bei kietesnės jos dalys, paruoštos sous vide technologija, tampa minkštomis ir sultingomis, įgauna delikatesnio produkto savybių.

Virimo temperatūrų lentelė PDF.

Sous Vide receptai – tai pavyzdys, kaip lengvai, naudojantis šia technologija, yra paruošiami įspūdingi delikatesiniai patiekalai.

Temperatūrų lentelė dar labiau palengvins darbą, naudojantis Sous Vide principu.

Naudokitės ja, mokydamiesi ja ir tobulindami savo žinias!

Istorija

Nors Sous Vide – rinkos naujiena, šio maisto ruošimo metodo pagrindai siekia gilią senovę. Dauguma pasaulio kultūrų turi tradicinius patiekalus, kurių sudedamieji produktai, sandariai suvynioti verdami žemoje temperatūroje ilgą laiką.

Modernioji Sous Vide era prasidėjo 1970-ųjų pradžioje, kai kulinarijos mokslininkai ir virėjai Prancūzijoje sujungė jėgas ir patirtį, ieškodami būdų sumažinti produkto nuostolius, verdant foie gras.  Jie nustatė, kad verdant foie gras Sous Vide principu, pasiekiamas didesnis našumas ir žymiai pagerėja produkto tekstūra bei spalva. Imtąsi tyrimų, kokioje temperatūroje ir per kiek laiko produktai įgauna maksimalų vientisumą, skonį ir spalvą.

PolyScience.  Pažangios maisto gaminimo technologijos

PolyScience sujungia pažangiausią nūdienos mokslo or kulinarinės kūrybos patirtį.

Poly Science – tai revoliucingos kulinarijos technologijos, sukurtos naujausių mokslo pasiekimų pagalba. Su Poly Science kiekvienas virėjas gali tapti tikru gurmaniškų šedevrų kūrėju, atrasti ir kurti iš esmės naujus  skonius ir jų sąskambius.

PolyScience  – visame pasaulyje garsi labaratorinės įrangos kūrėja ir gamintoja, jungianti platų klientų ratą bei besididžiuojanti savo istorija, siekiančia 1963-iuosius metus. Technologiniai Poly Science sprendimai grindžiami ypač tikslia temperatūros kontrole.

Poly Science produktai – tai futuristinės virtuvės įranga, pelniusi daugybę apdovanojimų Amerikoje, įvertinta visame pasaulyje, pastaraisiais metais tapusi tikru hitu kulinarijos kūrybos pasaulyje.